Förutom familjen bjöd vi Anna, Lars och Lena på middag - alltså fem vuxna och 3 barn.
Det här behöver du till marinerad kalvstek
1,6 kg kalvstek
Marinad:
2 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 krm red hot chili pepper (torkad)
2 msk olivolja
0,5 tsk torkad rosmarin
citronskal från en citron (ungefär 1 tsk)
Så här gör du marinerad kalvstek:
Tvätta av citronen. Riv cesten med ett cestjärn.
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en platspåse, häll över marinaden och förslut påsen. Låt marinera i tre timmar.
Stek ytan på köttet i en riktigt varm stekpanna.
Ställ in i ugnen på 150 grader med termometer som ska upp till 65 grader. Serveras med potatiskaka, sparris, bönsallad och reducerad rödvinssås.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar