web stats analyzer

tisdag 31 december 2013

Marinerad kalvstek

Skriv ut receptet

Varmrätt på nyårsafton 2013. Marinaden med honung och citroncest ger mycket god smak.

Förutom familjen bjöd vi Anna, Lars och Lena på middag - alltså fem vuxna och 3 barn.

Det här behöver du till marinerad kalvstek

1,6 kg kalvstek

Marinad:

2 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 krm red hot chili pepper (torkad)
2 msk olivolja
0,5 tsk torkad rosmarin
citronskal från en citron (ungefär 1 tsk)

Så här gör du marinerad kalvstek:

Tvätta av citronen. Riv cesten med ett cestjärn.

Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en platspåse, häll över marinaden och förslut påsen. Låt marinera i tre timmar.

Stek ytan på köttet i en riktigt varm stekpanna.

Ställ in i ugnen på 150 grader med termometer som ska upp till 65 grader. Serveras med potatiskaka, sparris, bönsallad och reducerad rödvinssås.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept