web stats analyzer

söndag 28 juni 2009

Krämig potatissallad med creme fraiche

Skriv ut receptet


Det här är en god potatissallad med en mild dressing med precis lagom mycket majonäs och dijonsenap. Äpplet gör att den känns väldigt frisk.

Det här är den potatissallad som jag brukar göra när vi grillar och då tycker jag att potatissalladen ska vara lite krämigare. Den fungerar att servera nygjord, men potatissalladen smakar även gott kall och är perfekt på utflykt.

Det är alltid gott med någon färsk örtkrydda; timjan, persilja, basilika, gräslök, oregano eller dragon. Det viktiga är att utgå från ett bra grundrecept och det här är min bra bas när jag gör potatissallad.

Potatissalladen passar även bra till lufttorkat kött och klassisk rostbiff.

Det här behöver du:

1 kg potatis
100 g rödlök
1 äpple

1,5 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1/2 msk fransk senap
1/2 tsk salt

Gör så här:

Koka potatisen och låt den kallna.

Hacka potatis i 3 cm kuber. Hacka rödlöken fint och äpplet i 1 cm kuber.

Blanda alla ingredienser för dressing och blanda därefter med det hackade. Låt gärna stå några timmar innan servering.

Precis som DN skriver så är det värt besväret att göra sin egen potatissallad. Vill du hellre göra en sallad med vinegrette så prova vår potatissallad med sparris eller vår potatissallad med rödlök.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

2 trevliga kommentarer:

Elisabeth sa...

Super gott recept brukar rekommendera det till kompisar dock brukar jag ha i mindre rödlök då jag själv inte så förtjust i det och då det kan lätt ta över smaken

Elisabeth sa...

Super gott recept brukar rekommendera det till kompisar dock brukar jag ha i mindre rödlök då jag själv inte så förtjust i det och då det kan lätt ta över smaken

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept