Det här är ett alldeles utmärkt tillbehör till lammfilén eller oxfilén på nyårsafton. Potatiskakan går bra att förbereda dagen innan.
Gör så här:
Stek utan att det tar färg och lägg därefter åt sidan.
2 msk olja
100 g finhackad gul lök
1 tunnt skivad vitlöksklyfta
Stek 1 kg skivad potatis på hög värme i två omgångar så att det tar
lite färg, cirka 2 minuter per omgång. Tillsätt 0,5 tsk salt till
varje stekning.
Blanda lök och potatis i stekpannan.
Blanda
130 g finriven parmesanost/västerbottenost
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
Bland alla ingredienser och lägg därefter upp i en rektangulär brödform. Pressa samman hårt (använd en likadan brödform och tryck vad du förmår).
Baka i ugnen i 200 grader i ca 40-45 minuter.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar