tag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.comments2023-10-06T09:03:33.742+02:00MatlyckanMagnus Fasthhttp://www.blogger.com/profile/04002975473273612750noreply@blogger.comBlogger325125tag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-55734980225866690022023-10-06T06:50:18.995+02:002023-10-06T06:50:18.995+02:00Min surdeg luktar jäst efter att den stått i kyl e...Min surdeg luktar jäst efter att den stått i kyl ett tag. Betyder det att den är hungrig? Det är lite halvdålig fart på den men brukar ta sig upp efter ett antal timmar. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-65895421511403259792023-09-09T20:32:41.070+02:002023-09-09T20:32:41.070+02:00Tjena Anonym,
Jag vet inte riktigt vad det kan va...Tjena Anonym,<br /><br />Jag vet inte riktigt vad det kan vara för fel. Om bakningen havererat så kanske degen är överjäst, det beror ju rätt mycket på rumstemperatur tex.Magnus Fasthhttps://www.blogger.com/profile/04002975473273612750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-85189486622511332202023-09-09T19:00:52.335+02:002023-09-09T19:00:52.335+02:00Degen bara klibbar fast i degblandarens botten. Ha...Degen bara klibbar fast i degblandarens botten. Har haft i 2 dl mer mjöl men är fortfarande så kletigt att det fastnar. Det vill ju inte heller bilda något bra glutennät. Vad gör jag för fel? ”Fördegen” var väldigt fin och bubblig.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-62781468072105221772022-03-06T19:16:52.337+01:002022-03-06T19:16:52.337+01:00Så glad att ha hittat flera serveringsalternativ t...Så glad att ha hittat flera serveringsalternativ till plättar, som är det ENDA vår unga dam på 2,5 äter just nu ^^ Hittills har hon ätit det med sylt, grädde, kubade frukter som banan, äpple och päron samt helt plain, både varm och kall. Ska bli spännande att testa grönsaksröran, och ser fram emot receptet som hintades om med svampröra. TACK för inspirationen Matlyckan! Saehttps://www.blogger.com/profile/10275313456459954685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-64156999751597868102018-05-21T17:18:32.684+02:002018-05-21T17:18:32.684+02:00Hej Melissa,
vi använder bara bara vanliga formar...Hej Melissa,<br /><br />vi använder bara bara vanliga formar. För livsmedel som inte suger upp vätska samlas det rätt mycket vätska. När vi gör kyckling blir det ungefär 4-5 dl buljong (som vi ofta använder till sås). När vi kokar ris så brukar vi ta 1 dl mindre vatten än vi gör på spisen. Då blir det perfekt resultat på 37 minuter i mättad ånga.Magnus på Matlyckannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-11704196174011343432018-05-21T15:31:27.874+02:002018-05-21T15:31:27.874+02:00hej,
min ågnugn har ingen varmluft utan det är end...hej,<br />min ågnugn har ingen varmluft utan det är endast ånga. jag har fått med mig en metallform med massa hål i och om jag inte lagar mat med just denna form så samlas det otroligt mycket vatten i ugnen. men när jag kollar på majoriteten av recepten så menas det på att man kan ha vanliga ungsformar?melissanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-76669594432385584552017-12-01T15:32:49.694+01:002017-12-01T15:32:49.694+01:00Bra recept. Saknas gojibär.Bra recept. Saknas gojibär.The OG Edvinhttps://youtu.be/dP9Wp6QVbsknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-78062269235621211412017-11-21T17:35:47.141+01:002017-11-21T17:35:47.141+01:00Testade med 48 grader i 33 minuter... Resultatet b...Testade med 48 grader i 33 minuter... Resultatet blev helt OK men lite fastare hade inte skadat.. den var lite åt det mosiga hållet nu... helt OK smak dock med lite peppar och salt och citron....<br />potatisen blev superbt tillbehör!!<br />Love Ramon<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10470276622334527915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-24399790211867930152017-08-07T15:25:58.579+02:002017-08-07T15:25:58.579+02:00 Super gott recept brukar rekommendera det till ko... Super gott recept brukar rekommendera det till kompisar dock brukar jag ha i mindre rödlök då jag själv inte så förtjust i det och då det kan lätt ta över smakenElisabethhttps://www.blogger.com/profile/13595524540336486597noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-19268396604058383702017-08-07T15:25:26.392+02:002017-08-07T15:25:26.392+02:00 Super gott recept brukar rekommendera det till ko... Super gott recept brukar rekommendera det till kompisar dock brukar jag ha i mindre rödlök då jag själv inte så förtjust i det och då det kan lätt ta över smakenElisabethhttps://www.blogger.com/profile/13595524540336486597noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-25176203621430039532017-07-24T02:41:46.901+02:002017-07-24T02:41:46.901+02:00Mycket enklare att lägga potatisarna i en plastpås...Mycket enklare att lägga potatisarna i en plastpåse, i med oljan, skaka, massera runt, sen ut på plåten och på med flingsaltet. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-35639038350182857052017-04-24T12:29:49.345+02:002017-04-24T12:29:49.345+02:00Helt fantastiskt recept. Jag använde en färdigblan...Helt fantastiskt recept. Jag använde en färdigblandad kryddning avsedd för lamm som innehöll bl a oregano, mynta , basilika o persilja förutom era ingredienser.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-33348295631768108762017-03-05T16:21:02.649+01:002017-03-05T16:21:02.649+01:00jättegod lammsadel. Min var rätt mycket större. To...jättegod lammsadel. Min var rätt mycket större. Tog längre tid men funkade bra ändå.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-57624539772733509442016-12-22T19:36:29.430+01:002016-12-22T19:36:29.430+01:00Denna kommer jag göra denna julen 2016. God Jul fr...Denna kommer jag göra denna julen 2016. God Jul från Dennis och Päivi.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08387607271157309503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-56022686156508613552016-10-09T12:14:10.585+02:002016-10-09T12:14:10.585+02:00Hej!
Har provat att baka detta bröd. Ser mycket f...Hej!<br /><br />Har provat att baka detta bröd. Ser mycket fint ut. Ska bara svalna och sedan avnjutas. Men...varför "separeras" skorpan/överdelen från botten av brödet? Ska det bli så eller är det något som är fel och som kan åtgärdas?<br /><br />Mvh PärAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11430650327334366968noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-79149638483767720222016-09-12T21:57:39.655+02:002016-09-12T21:57:39.655+02:00Eminent redogörelse! :)Eminent redogörelse! :)Johnnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-66947347478234490182016-08-09T21:52:10.762+02:002016-08-09T21:52:10.762+02:00Tack för tipsen. Jag behövde veta hur jag skulle r...Tack för tipsen. Jag behövde veta hur jag skulle reda krämen med vetemjöl.Freja.Thttps://www.blogger.com/profile/13060158562268709572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-53570052005095542022016-07-20T19:33:09.589+02:002016-07-20T19:33:09.589+02:00Ja, men bara cesten (tror det vita är det som gör ...Ja, men bara cesten (tror det vita är det som gör bitterheten) Magnus Fasthhttps://www.blogger.com/profile/04002975473273612750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-8718210513836943122016-07-20T19:33:00.068+02:002016-07-20T19:33:00.068+02:00Ja, men bara cesten (tror det vita är det som gör ...Ja, men bara cesten (tror det vita är det som gör bitterheten) Magnus Fasthhttps://www.blogger.com/profile/04002975473273612750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-85830786597024086962016-07-20T19:26:49.372+02:002016-07-20T19:26:49.372+02:00Kokar du citronerna länge? Det var so jag trodde d...Kokar du citronerna länge? Det var so jag trodde det blev bittert.Mattiasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-33140757539759392742016-06-01T10:51:19.347+02:002016-06-01T10:51:19.347+02:00Skaffa ångugn! Om 5år kommer de vara lika standard...Skaffa ångugn! Om 5år kommer de vara lika standard som en varmluftsugn, enligt min mening.<br />Är ni osäkra så lägg pengarna på en billigare varmluftsugn med intervall-ånga, de hittar man under 10000 kr idag. Pyrolys i all sin ära men använder man ångan kontinuerligt så hjälper den till så fettet inte bränner in i emaljen på samma sätt. Vissa leverantörer använder sedan gammalt just vattenånga för enklare rengöring. <br />Kockar har använt ånga sedan åtminstone 30 år tillbaka i tiden, jag vet för min far var kock på den tiden och ångugnen revolutionerade köket och varför smakar maten oftast bättre på restaurang? Kockar är väldigt duktiga i regel men de kan inte trolla med råvarorna. Jo, kanske lite då iofs. :-)<br />Jag använder en Electrolux EOB9956VAX, tror jag den heter och det är en vanlig varmluftsugn med möjlighet till ånga med lågtemperatur. Det bästa jag vet är köttet som jag först vacuum-förpackar och ångar för att sedan grillas snabbt. Nä, nu blev jag hungrig igen... :-) /FredrikAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-81551152484735566722016-04-19T21:28:35.419+02:002016-04-19T21:28:35.419+02:00Visst är det! Maken köpte hem grytbitar idag så at...Visst är det! Maken köpte hem grytbitar idag så att vi kan laga igen :)C8https://www.blogger.com/profile/00745281433735914232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-83990058776925673072016-04-19T20:25:52.538+02:002016-04-19T20:25:52.538+02:00Åh så gott!!Åh så gott!!Min blogghttps://shopoholic2222.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-18904231499210875142016-04-04T22:51:35.559+02:002016-04-04T22:51:35.559+02:00Hej Britta,
Kan man baka så är det aldrig fel med...Hej Britta, <br />Kan man baka så är det aldrig fel med mera vatten.Magnus Fasthhttps://www.blogger.com/profile/04002975473273612750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-84995248640831124602016-04-04T22:51:24.629+02:002016-04-04T22:51:24.629+02:00Hej Britta,
Kan man baka så är det aldrig fel med...Hej Britta, <br />Kan man baka så är det aldrig fel med mera vatten.Magnus Fasthhttps://www.blogger.com/profile/04002975473273612750noreply@blogger.com