web stats analyzer

måndag 15 december 2008

Honungs och saffransglass med hallonsås

Skriv ut receptet

6 port

3 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 dl honung
1 pkt saffran 0,5 g (eller ett halft så blir det lite mindre saffanssmak)
3 dl vispgrädde

SÅS:
4 dl djupfrysta hallon (ca 200 g)
florsocker
ev vatten

Vispa äggulor, socker, honung och saffran till en pösig smet. Vispa grädden. Blanda äggsmet och grädde och häll det i en form. Frys glassen minst 6 timmar.

Tina hallonen. Kör dem i mixer eller matberedare. Smaksätt med florsocker. Späd ev med lite vatten om såsen är för tjock. Ta fram glassen i serveringsögonblicket och servera med hallonsåsen.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept