Det här är en smakrik rödvinssås som går enkelt att göra. Vi har lagat den flera gånger och resultatet blir alltid över förväntan. Såsen passar lika utmärkt till både oxfilé och lammfilé, basen är densamma och du byter bara ut lämplig örtkrydda. Här är två förslag hur jag kryddar för att såsen ska passa till lamm och nöt.
Det är praktiskt att låta såsen koka upp när du förbereder den och sedan låta den reducera (och bli varm igen) inför serveringen. Det går naturligtvis att byta mot andra örtkryddor för att harmonisera med den mat du lagar.
Det här behöver du:
60 g hackad gul lök
3 dl rödvin
1 dl vatten
4 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
Gör så här:
Bild hlkljgk (Creative Commons)
1 trevlig kommentar:
tack för gott recept på rödvinssåsen. Har tidigare bara kollat på detta recept men idag har jag tagit mig tid att titta på övriga recept. Härligt med inspiration. Tack igen Elvira
Skicka en kommentar