web stats analyzer

fredag 8 maj 2009

Rabarberpaj med havregryn

Skriv ut receptet


Smuldeg:
125 g smält smör
1 3/4 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker

Fyllning:
5-6 skivade rabarberstjälkar
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna till smuldegen i det smälta smöret.

Bred på ett ugnssäkert fat ut de skivade rabarberstjälkarna blandade med socker och potatismjöl.

Fördela smuldegen ovanpå rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

--

Om du gillade det här receptet borde du också prova Muffins med rabarber.

--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

15 trevliga kommentarer:

Unknown sa...

Jättegod rabarberpaj som också är enkel att göra.

Vilken vacker hemsida!!!!

Magnus sa...

@Ulla Kul att du gillade pajen. Enligt mitt tycke den godaste pajen man kan äta :)

Angie sa...

Riktigt gott! Gjorde den nu, alldeles nyss! Tack för ett bra o enkelt recept

Måns sa...

Schysst! Googlade på "rabarberpaj havregryn" och fick denna träff. Testar receptet ikväll. Tack på förhand!

/Måns

Therese Siverbo sa...

Har länkat till det här receptet som jag ska laga till nu!! :) Tack!

Malin sa...

Helt underbar paj! Ska baka en till idag! =)

Jonas sa...

Variant av detta är att minska lite på socker och ta lite sirap istället ger mera knäcksmak samt att man även lägger i jordgubbar.

Magnus på Matlyckan sa...

@Jonas
Jag ska tipsa kocken :)

Anonym sa...

jätte god :) :) tusen tack!

Anonym sa...

Hej! Sökte på rabarberpaj med havregryn och fick denna träff. Ska göra denna paj om en stund. Kommer lägga in vad familjen tyckte när vi mumsat. //S

Anonym sa...

Hej! Sökte på rabarberpaj med havregryn och fick denna träff. Ska göra denna paj om en stund. Kommer lägga in vad familjen tyckte när vi mumsat. //S

Anonym sa...

Hoppas att det kommer att smaka riktigt gott!

FruVesa sa...

Mums! gjorde fem pajer och frös in några! men jag valde att dubblera smuldegen, blev mer lagom enligt mig då.. =)

svejon sa...

Jättegott, men mammas variant med lite sirap och en skvätt grädde håller jag ändå lite högre... Sorry :-)
Lite knäckigare. Ursprungligen för äpplen, men funkar lika bra till rabarber. Har man några mandlar hemma kan man lika gärna hacka ner dem med.

Magnus på Matlyckan sa...

@svejon Vi lägger upp din mammas recept när vi provat det om inte Johan på Udden hinner före.

Säsongens recept