web stats analyzer

fredag 8 maj 2009

Rabarberpaj med havregryn

Skriv ut receptet


Smuldeg:
125 g smält smör
1 3/4 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker

Fyllning:
5-6 skivade rabarberstjälkar
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna till smuldegen i det smälta smöret.

Bred på ett ugnssäkert fat ut de skivade rabarberstjälkarna blandade med socker och potatismjöl.

Fördela smuldegen ovanpå rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

--

Om du gillade det här receptet borde du också prova Muffins med rabarber.

--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

15 trevliga kommentarer:

Unknown sa...

Jättegod rabarberpaj som också är enkel att göra.

Vilken vacker hemsida!!!!

Magnus sa...

@Ulla Kul att du gillade pajen. Enligt mitt tycke den godaste pajen man kan äta :)

Angie sa...

Riktigt gott! Gjorde den nu, alldeles nyss! Tack för ett bra o enkelt recept

Måns sa...

Schysst! Googlade på "rabarberpaj havregryn" och fick denna träff. Testar receptet ikväll. Tack på förhand!

/Måns

Therese Siverbo sa...

Har länkat till det här receptet som jag ska laga till nu!! :) Tack!

Anonym sa...

Helt underbar paj! Ska baka en till idag! =)

Jonas sa...

Variant av detta är att minska lite på socker och ta lite sirap istället ger mera knäcksmak samt att man även lägger i jordgubbar.

Magnus på Matlyckan sa...

@Jonas
Jag ska tipsa kocken :)

Anonym sa...

jätte god :) :) tusen tack!

Anonym sa...

Hej! Sökte på rabarberpaj med havregryn och fick denna träff. Ska göra denna paj om en stund. Kommer lägga in vad familjen tyckte när vi mumsat. //S

Anonym sa...

Hej! Sökte på rabarberpaj med havregryn och fick denna träff. Ska göra denna paj om en stund. Kommer lägga in vad familjen tyckte när vi mumsat. //S

Anonym sa...

Hoppas att det kommer att smaka riktigt gott!

FruVesa sa...

Mums! gjorde fem pajer och frös in några! men jag valde att dubblera smuldegen, blev mer lagom enligt mig då.. =)

svejon sa...

Jättegott, men mammas variant med lite sirap och en skvätt grädde håller jag ändå lite högre... Sorry :-)
Lite knäckigare. Ursprungligen för äpplen, men funkar lika bra till rabarber. Har man några mandlar hemma kan man lika gärna hacka ner dem med.

Magnus på Matlyckan sa...

@svejon Vi lägger upp din mammas recept när vi provat det om inte Johan på Udden hinner före.

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept