web stats analyzer

fredag 19 juli 2013

Hallongrottor - syltgrottor - extra goda med marsanpulver

Skriv ut receptet



De här hallongrottorna brukar min svärmor göra - de blir jättegoda. Jag tror hemligheten är att använda marsanpulver.

Det här behöver du till 20 st hallongrottor:

225 g smör
1 1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver (för kokning)
1 1/2 tsk bakpulver
cirka 1/2 dl hallonsylt (eller annan sylt)
folie- eller muffinsformar

Så här gör du hallongrottor:

Rör smör och socker pösigt. Blanda mjöl, marsanpulver och bakpulver och blanda det i smörsmeten. Knåda ihop till en deg.

Dela degen i två lika stora bitar. Rulla ut på mjölat bakbord. Dela varje rulle i 10 bitar. Rulla till bollar och lägg i formarna. Gör en grop i varje och fyll med sylt.

Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter i 175 grader.

--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

2 trevliga kommentarer:

Anonym sa...

Ehhh, hoppas du menar 1,5 tsk bakpulver istället för 1,5 dl! ;-)

Magnus på Matlyckan sa...

Hej Anonym,

tack för påpekandet. Receptet är justerat.

/Magnus

Säsongens recept