Det började med att det blev lite potatis över efter lunchen. Potatisen fick bli en potatissallad med bönor och till det gjorde jag en coleslaw som kompletterades med ruccola, fetaost och lite bacon. En härlig wrap med smak av sommar.
Det mesta kan förberedas redan dagen innan.
Potatissallad med bönor och honungsvinägrett
300 g färskpotatis, kokt
kidneybönor, en burk
1 liten rödlök
1 msk vinäger
3 msk olja
1 msk honung
1 krm svartpeppar
Coleslaw
500 g färsk vitkål
1 stor morot
1 liten lök
2 dl majonnäs
Ruccola 100 g
Fetaost 200 g
Bacon 140 g
Gör så här:
Potatissallad med bönor:
Skär potatisen i bitar och skölj bönorna. Finhacka rödlöken.
Blanda vinäger, olja, honung och svartpeppar. Blanda i löken och rör om. Blanda i bönor och potatis.
Låt gärna potatis och bönsalladen stå i kylskåpet någon dag eller två.
Coleslaw:
Gör helst coleslaw på hemgjord majonnäs. Om du gör på köpt majonnäs kan det här receptet på coleslaw vara ett bättre förslag.
Strimla vitkålen och skölj den. Riv moroten och finhacka löken.
Gör majonnäs Blanda allt i en stor skål så att majonnäsen fördelas jämt. Låt gärna coleslawen stå en dag eller två i kylskåpet.
Strax innan servering:
Stek bacon, tärna upp fetaosten och skölj salladen. Servera i separata skålar och låt middagsgästerna montera sin egen wrap.
Till barnen kompletterar vi gärna ovanstående med skinka, ost och hackad gurka.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar