web stats analyzer

Om Matlyckan

Wow! Du hittade till vår matblogg. Riktigt roligt att du är här och hoppas du hittar något du gillar!

Vi heter Magnus och Charlotta och här hittar du recept på sånt vi lagar ofta och gärna. De flesta recept är tänkta för två vuxna och tre barn. Vi lägger inte upp all mat, bara den som blir tillräckligt god.

Vi uppskattar verkligen om du kommenterar recepten. Tipsa gärna någon du tycker om alternativt länka hit om ifall du hittar nåt du gillar. Vi har tagit alla bilder (om inte annat anges) och du får gärna använda dem förutsatt att du länkar/anger källan.

Har du några frågor på recepten går det bra att ställa frågor eller mejla på magnus (punkt) fasth (snabela) gmail (punkt) com

Om Matlyckan:

Varför heter bloggen Matlyckan?

Vägen vi bor på heter Lyckan och från början så handlade recepten mest om mat. Nu har vi kompletterat med efterrätter, matrelaterat barnpyssel och bröd.

De vanligaste frågorna:

Magnus, tjänar ni några pengar på bloggen?

- Nej, det gör vi inte och bloggandet är en hobby. Det har hänt att vi lagt upp lite reklam, men det har varit mest för att testa hur det funkar. Det har också hänt att vi lottat ut lite värdecheckar åt företag som hört av sig, det gör vi i så fall via Matlyckan på Facebook.
Jag skulle gärna köpa ett bättre objektiv till kameran (så att vi kan ta finare bilder). Om du har någon bra idé kring det så är du alltid välkommen att kontakta mig.

Om ni skulle rekommendera något recept, vilket skulle det vara?

De här recepten med pasta och crabsticks, lammfärsgrytan med oliver och syltlök eller varför inte det här receptet på laxlasagne är sånt vi lagar ofta och gärna. Senaste tidens favoriter är tartar på salmalax, schlagerwraps och den här vegetariska grytan på kikärtor.

Vet ni om att det finns en kinesrestaurang i Nässjö som heter Matlyckan?

- Ja, men vi har aldrig varit där.


Jobbar ni med mat?

- Nej, Charlotta jobbar med bakterier och Magnus jobbar med Value selling på Sentite AB.

--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept