Om Matlyckan
Wow! Du hittade till vår matblogg. Riktigt roligt att du är här och hoppas du hittar något du gillar!
Vi heter Magnus och Charlotta och här hittar du recept på sånt vi lagar ofta och gärna. De flesta recept är tänkta för två vuxna och tre barn. Vi lägger inte upp all mat, bara den som blir tillräckligt god.
Vi uppskattar verkligen om du kommenterar recepten. Tipsa gärna någon du tycker om alternativt länka hit om ifall du hittar nåt du gillar. Vi har tagit alla bilder (om inte annat anges) och du får gärna använda dem förutsatt att du länkar/anger källan.
Har du några frågor på recepten går det bra att ställa frågor eller mejla på magnus (punkt) fasth (snabela) gmail (punkt) com
Om Matlyckan:
Varför heter bloggen Matlyckan?
Vägen vi bor på heter Lyckan och från början så handlade recepten mest om mat. Nu har vi kompletterat med efterrätter, matrelaterat barnpyssel och bröd.
De vanligaste frågorna:
Magnus, tjänar ni några pengar på bloggen?
- Nej, det gör vi inte och bloggandet är en hobby. Det har hänt att vi lagt upp lite reklam, men det har varit mest för att testa hur det funkar. Det har också hänt att vi lottat ut lite värdecheckar åt företag som hört av sig, det gör vi i så fall via Matlyckan på Facebook.
Jag skulle gärna köpa ett bättre objektiv till kameran (så att vi kan ta finare bilder). Om du har någon bra idé kring det så är du alltid välkommen att kontakta mig.
Om ni skulle rekommendera något recept, vilket skulle det vara?
De här recepten med pasta och crabsticks, lammfärsgrytan med oliver och syltlök eller varför inte det här receptet på laxlasagne är sånt vi lagar ofta och gärna. Senaste tidens favoriter är tartar på salmalax, schlagerwraps och den här vegetariska grytan på kikärtor.
Vet ni om att det finns en kinesrestaurang i Nässjö som heter Matlyckan?
- Ja, men vi har aldrig varit där.
Jobbar ni med mat?
- Nej, Charlotta jobbar med bakterier och Magnus jobbar med Value selling på Sentite AB.
-- Vi heter Magnus och Charlotta och här hittar du recept på sånt vi lagar ofta och gärna. De flesta recept är tänkta för två vuxna och tre barn. Vi lägger inte upp all mat, bara den som blir tillräckligt god.
Vi uppskattar verkligen om du kommenterar recepten. Tipsa gärna någon du tycker om alternativt länka hit om ifall du hittar nåt du gillar. Vi har tagit alla bilder (om inte annat anges) och du får gärna använda dem förutsatt att du länkar/anger källan.
Har du några frågor på recepten går det bra att ställa frågor eller mejla på magnus (punkt) fasth (snabela) gmail (punkt) com
Om Matlyckan:
Varför heter bloggen Matlyckan?
Vägen vi bor på heter Lyckan och från början så handlade recepten mest om mat. Nu har vi kompletterat med efterrätter, matrelaterat barnpyssel och bröd.
De vanligaste frågorna:
Magnus, tjänar ni några pengar på bloggen?
- Nej, det gör vi inte och bloggandet är en hobby. Det har hänt att vi lagt upp lite reklam, men det har varit mest för att testa hur det funkar. Det har också hänt att vi lottat ut lite värdecheckar åt företag som hört av sig, det gör vi i så fall via Matlyckan på Facebook.
Jag skulle gärna köpa ett bättre objektiv till kameran (så att vi kan ta finare bilder). Om du har någon bra idé kring det så är du alltid välkommen att kontakta mig.
Om ni skulle rekommendera något recept, vilket skulle det vara?
De här recepten med pasta och crabsticks, lammfärsgrytan med oliver och syltlök eller varför inte det här receptet på laxlasagne är sånt vi lagar ofta och gärna. Senaste tidens favoriter är tartar på salmalax, schlagerwraps och den här vegetariska grytan på kikärtor.
Vet ni om att det finns en kinesrestaurang i Nässjö som heter Matlyckan?
- Ja, men vi har aldrig varit där.
Jobbar ni med mat?
- Nej, Charlotta jobbar med bakterier och Magnus jobbar med Value selling på Sentite AB.
Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)
Reklam
Edison är den perfekta roboten för barn (från 4 år och uppåt) som vill lära sig programmering.
Edison kan byggas ihop med lego för att bygga häftiga fjärrstyrda fordon - styr med en vanlig fjärrkontroll.
Edison har många olika sensorer som gör att den kan fjärrstyras, följa en bana, reagera på ljud, följa ljus med mycket mera.
Edison passar för barn i alla åldrar från förskoleåldern och ända upp till gymnasiet eftersom roboten kan programmeras på flera olika sätt:
- med streckkod för de minsta barnen
- med blockprogrammering (baserad på Scratch)
- med textbaserad programmering (baserad på Python).
Roboten köps fraktfritt för privatpersoner. Pris från 499 kr till 1199 kr. Läs mer på www.codekid.se.
Här förklarar Signe hur man kan styra roboten med en enkel fjärrkontroll, för den som inte orkar programmera :)
Säsongens recept
-
Det finns olika sätt att göra redning med mjöl. Vanligast är att använda vetemjöl, men vid exempelvis allergi kan det vara bättre att anvä...
-
Pannkaka är något som alla i familjen äter med stor förtjusning och då blir det lätt så att det serveras pannkakor väldigt ofta. Här är ...
-
Det är roligt att baka med Manitoba Cream och här är ett recept där du förstår varför. Här är ett enkelt och gott bröd bakat med supermjöle...
-
Poolish innebär att du gör en fördeg med lite mjöl, vatten och jäst. Poolishen fungerar som en snabb surdeg och ger brödet mera smak efterso...
-
Poolish innebär att du gör en fördeg med lite mjöl, vatten och jäst. Poolishen fungerar som en snabb surdeg och ger brödet mera smak eft...
-
De här hallongrottorna brukar min svärmor göra - de blir jättegoda. Jag tror hemligheten är att använda marsanpulver. Det här behöv...
-
Här är en ordentlig genomgång av det här med ångugn, något som vi testat i ett matlagningsglatt kök under tio år med gamla ungen och sedan 2...
-
För att kunna baka med surdeg måste du först starta en surdeg. Normalt brukar jag starta surdegen med äpple och fem dagar senare är surd...
-
Ofta får jag frågan om det är bra med ångugn? Här kan du läsa mer om fördelar och nackdelar med ångugn . Det här receptet gör det nästan ...