web stats analyzer

lördag 29 maj 2010

Gryta med kikärter och grillad paprika

Skriv ut receptet


En mustig och matig gryta baserad på kikärter och söt, grillad paprika. Det här är en väldigt enkel rätt att laga och kräver ganska lite tid vid spisen.

Det här behöver du:

400 g paprika
2-3 msk olivolja
2 gula lökar
2 burkar kikärter
1/2 msk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk paprikapulver
20-30 blad färsk mynta (eller 1 tsk torkad)
1 krm chiliflingor
1 burk körsbärstomater
2 dl vatten
1 buljongtärning
1 msk Heinz ketchup

Gör så här:


Skölj och dela varje paprika fyra delar. Lägg paprikan på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ställ in paprikan i kall ugn och värm ugnen till 200 grader. Paprikan ska grilla 25 minuter. När paprikan är färdig så brukar jag låta paprikan ånga ihop lite genom att vika ihop bakplåtspappret till ett paket (och för att slippa varma, stora plåtar i köket så får paprikan ligga kvar i ugnen). Oavsett om paprikan ångar eller inte så ska den grovhackas. Ta bort skal som blivit förkolnat och sånt som hänger löst.

Hacka löken och stek den i oljan utan att den tar färg på medelhög värme. När löken stekt 2-3 minuter tillsätter du kryddorna och fräser 1-2 minuter till.

Skölj kikärterna och lägg i dem i stekpannan. Tillsätt tomaterna, paprikan, vatten, buljongtärning och ketchup. Låt allt koka ihop 15 minuter.

Servera med ris och sallad.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Anna-Karin Salander sa...

Hejsan!

Jag gjorde den här grytan i fredags eftersom jag hade en öppnad burk med grillade paprikor att göra av med. Det blev otroligt gott och mustigt!

Tog mig friheten att länka till receptet, samt lägga upp en lätt modifierad version av receptet, på min blogg (http://rodchili.blogspot.com/2011/02/kikartsgryta-med-grillad-paprika.html). Hoppas det är ok!

Anna-Karin

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept