web stats analyzer

tisdag 25 maj 2010

Pasta med räkor och grillad paprika

Skriv ut receptet


Det här är en fantastiskt god pastarätt med en enkel gräddig sås och söta, smakrika grönsaker. Allt toppas med räkor och naturligtvis ska räkorna vara hemskalade.

Det här behöver du:


400 g pasta (farfalle)
1 kg oskalade räkor
600 g paprika i olika färger
1 msk smör
200 g champinjoner
2 msk olivolja
1 tsk hackad vitlök
0,25 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde (15 %)
1/2 fiskbuljongtärning

Gör så här:


Dela varje paprika i fyra delar och lägg dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ställ in i kall ugn och vrid på 200 grader.

Medan paprikorna grillar (och ja, de ska bli brända) skalar du räkorna.

Efter 30 minuter är paprikorna färdiga i ugnen. Då tar du ut plåten och viker ihop bakplåtspappret till ett paket som ska vara så tätt det går. Nu ska paprikan ånga lite. Då blir det brända skalet lätt att ta bort.

Nu är det dags att koka pastan.

Rensa svampen och dela i kvartar. Stek i smör på medelhög värme (sjuan) i fem minuter. När svampen är stekt så tar du fram paprikan och plockar bort allt bränt skal. Dela paprikan grovt och blanda ner i den stekta svampen.

Stek vitlöken på medelhög värme. Efter någon minut tillsätter du vin, grädde och den smulade buljongtärningen. Låt koka ihop fyra-fem minuter.

Vänd ner pastan i gräddsåsen. Strö ut och blanda försiktigt i de grillade/steka grönsakerna. Garnera med räkorna.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

2 trevliga kommentarer:

Frida sa...

Hej! Det där var ju en komiskt liknande rätt :) Räkor som är så smarrigt. Jag vet inte riktigt vad skillnaden blir, men det blir nog precis lika gott med lite vin. Då kanske en liten större skvätt och en vinsort med mycket smak? Jag vet inte så noga, men det blir nog bra med vin också! :o)

Nena sa...

ser smaksigt ut och sommrigt med rakor:) Ar tyvarr pa diet nu men sa fort jag kan slappna av sa ska det bli att festa med nagot liknande;)

Säsongens recept