web stats analyzer

söndag 23 maj 2010

Bulgursallad med rökt fisk

Skriv ut receptet


Det här är en enkel och god bulgursallad som passar bra till mycket mer än bara rökt fisk.


Det här behöver du:

4 dl bulgur (350 g)
8 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1/2 dl olivolja
3 msk färskpressad citronjuice
1 rödlök
2 msk finklippt persilja (färsk)
2 msk finklippt mynta (färsk)
1/2 gurka
1 röd paprika

Gör så här:


Koka bulguren i buljongen och hacka under tiden alla grönsaker i små bitar (det ska inte vara allt för stor skillnad mellan grönsaker och bulgur).

Blanda olja, citronjos, persilja, mynta och finhackad rödlök. Rör ner i den färdigkokta bulguren.

Om salladen ska serveras kall så blir grönsakerna fräschare om de tillsätts när salladen svalnat. Om salladen ska serveras direkt går det fint att blanda ner övriga ingredienser med en gång.

Rensa fisken och servera den ovanpå salladen.

--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept