Det här är en enkelt och lagom stark thaigryta med röd curry. Idag använde jag ICAs currypasta som är ganska stark, med annan kryddpasta får du kanske justera mängden röd curry.
Som alltid när du lagar kycklinggryta så blir det extra gott med kycklinglårfiléer. De är lite sötare i smaken och de tål kokning bättre än vanliga kycklingfiléer.
Det här behöver du:
0,5 dl neutral olja (tex rapsolja)
120 g lök (1 stor)
2 tsk röd currypasta (ICA)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
600 g hackade kycklinglårfiléer
100 g haricots verts eller andra brytbönor
2 msk fisksås
4 tsk limesaft
2 tsk råsocker
1 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad koriander
Gör så här:
Häll på kokosmjölken och låt grytan koka i 15 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och låt grytan koka upp.
Servera med jasminris.
2 trevliga kommentarer:
Vilken fin skål, var har ni hittat den?
Ha en fin dag :-)
Hej Mikaela,
det är Muminskål från Arabia. Finns på Cervera. På bilden är det lite svårt att se att den är ganska liten (10-15 cm). När vi inte använder den för fotografering så brukar vi använda den som portionsskål för flingor och mjölk.
Skicka en kommentar