web stats analyzer

onsdag 6 januari 2010

Sju bästa tillbehören till pannkaka

Skriv ut receptet



Pannkaka är något som alla i familjen äter med stor förtjusning och då blir det lätt så att det serveras pannkakor väldigt ofta. Här är några förslag hur du enkelt kan variera tillbehören till pannkakorna, kanske ett för de stora och ett annat för de små.

1. Sylt, glass och grädde

Klassikern. Fungerar utmärkt som både huvudrätt och efterrätt efter soppan.



2. Grönsakssås

En matig och smakrik sås. Det här goda såsen borde alla prova. Här hittar du recept på grönsaksröra till pannkakor.



3. Färska bär, sylt och mascarpone

När det är säsong för färska bär så slår det här pannkaktillbehören det mesta.



4. Rom, rödlök och smetana

En variant som funkar både som förrätt och varmrätt. En given lunchfavorit för den ofrivillige vabbaren.

5. Socker

Den icke-kladdiga varianten. Passar bra på heldagsutflykten.

6. Yoghurt, honung och sylt

I brist på grädde (och som ett lite "nyttigare" alternativ) kan pannkakorna serveras med yoghurt blandad med honung. 1 dl yoghurt blandat med 1 msk honung blir ganska lagom blandning.

7. Svampstuvning och ost (gratinerad)

När det blir överblivna pannkakor är det alltid läge för crêpes. Vi lägger upp ett recept inom sinom tid.

Här hittar du grundrecept på pannkakor.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

MeLaine sa...

Tack sååå MYCKET har aldrig tänkt så värst mycket på att honung skulle kunna gå ihop sååå bra med pannkakor!

Säsongens recept