Skriv ut receptet
Här är vårt grundrecept på pannkakor och plättar. Det är rätt likt det du hittar i Vår kokbok men det är lite mer ägg och när vi steker pannkakor så blir det ungefär 6 pannkakor. Om hela familjen ska äta mätta dubblar vi receptet, men som efterrätt efter soppan är det här ganska lagom.
Naturligtvis går det att göra pannkakorna lite "nyttigare" genom att byta ut mjölet mot något sorts vetemjöl med mera fullkorn, men ärligt talat så är det bara att inse att det inte blir lika gott.
Det här behöver du:
120 g ägg (2 st)
300 g mjölk
75 g vetemjöl (1,25 dl)
1 krm salt
1 msk smör
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom smöret till en smet. Smält smöret i pannkakslaggen och tillsätt det till smeten. Det som blir kvar i stekpannan är precis lagom mycket för att smörja pannkakslaggen.
Stek en knapp deciliter smet på 60 % värme. När laggen är riktigt varm kan det vara idé att sänka värmen ett snäpp (ungefär efter pannkaka fyra).
Servera som efterrätt med sylt och vispad grädde eller som huvudrätt/förrätt med den här
goda grönsaksröran.
Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)
1 trevlig kommentar:
Pannkakor är en av de få maträtter som man kan behöva recept med exakta mått till. Stort tack för tipset med andra ord!
Hälsningar från fröken Dill
Skicka en kommentar