3 dl vetemjöl
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
125 g smält smör
Smält smöret. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop snabbt. Tryck ut i en form
24 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 min eller mer.
Fyllning:
3 dl vita eller röda vinbär
2 dl lätt crème fraiche
1 msk socker
Blanda ihop fyllningen och häll i pajskalet.
Grädda i 210 grader i 30 minuter.
Pudra över lite florsocker precis före servering.
Testa gärna blåbärspajen som är gjord på liknande sätt.
3 trevliga kommentarer:
Tack! Har letat efter inspirande recept med vita vinbär.
Jag har provat detta receptet två gånger och rekommenderar det verkligen. Ps. Jag tog 3 msk socker istället
Anonym sa:
En läcker efterrätt. Enkel och snabb att göra. Jag hade en klick vaniljkesella kvar i kylen och tillsatte även den i smeten, med lyckat resultat.
Skicka en kommentar