Den här fantastiska laxtartaren på riktigt fin, färsk lax kommer vi laga många gånger till. Fin syra från lime kompletterat med krispig gurka och härlig havssmak av lax och salt. En given succé till vilken middag som helst med det enda problemet att det ställer rätt höga krav på varmrätten - det är svårt att toppa med något som är godare.
Salma är en färsk skinn- och benfri laxloin; färskpackad i skyddande emballage bara några timmar efter det att laxen fiskats. Laxloinen är laxens ”innerfilé” och anses av många kockar som den bästa laxen det går att få tag på. Vi kan inte annat än att hålla med om att den här laxen är fantastiskt god att äta rå och alldeles utmärkt att göra laxtartar på.
Det här behöver du:
1/2 gurka
2 msk dill
1 lime
1 tsk salt
400 g lax
Gör så här:
Hacka gurkan i små kuber, ca 1/2 cm stora. Finhacka scharlottenlöken. Blanda med olivolja, dill, saften från en färsk pressad lime. Tillsätt salt och blanda väl.
Skär laxen i små kuber och vänd snabbt ner bland övriga ingredienser. Använd en form för att forma tartaren eller servera på en toast.
Det här receptet är inspirerat av nåt vi såg på TV häromveckan men eftersom det receptet var så svårt att hitta tyckte jag att vi lika gärna kan lägga upp receptet här på Matlyckan.
4 trevliga kommentarer:
Hej,
Tycker det är kul att följa eran blogg. Försökte göra som du skrev om blogglänkning. Men fick det inte att fungera.
gun
Hej Gun,
kan tänka mig att det beror lite på laxen. Prova att trycka ihop tartaren med en sked så får du bättre stabilitet på tartaren.
Hej! Vi undrar hur många portioner laxtartaren är till. Den ser ljuvlig ut. Mvh Amalia
Hej,
det är ganska flexibelt hur många det räcker till. Serveras den till fyra personer så är det en väldigt matig förrätt. Jag återkommer när vi lagat det nästa gång.
Skicka en kommentar