Idag vill jag äta getost! Det finns några uppenbara alternativ; kokta rödbetor med getost och honung; paj med getost, oliver och tomater; rostade rödbetor med getost och naturligtvis gratinerad getost med stekta vindruvor i balsamvinäger. Men alla dessa förslag krävde antingen matgladare barn eller ett besök till affären. Därför fick det bli enkla wraps med rödbetor och några andra smakrika grönsaker.
För att framhäva sötman kryddar jag med mirin (sött japanskt matlagningsvin) och ringlar över lite honung.
Det här behöver du:
400 g rödbetor
1 stor purjolök
2 morötter
5 champinjoner
1/2 blomkålshuvud
1 tsk timjan
2 msk olivolja
2 msk mirin
1 msk honung
200 g getost
Gör så här:
Skala, skölj och hacka rödbetor, purjolök, morötter, svamp och blomkål. Lägg ett bakplåtspapper i en ungsform och fördela ut hacket. Lägg blomkål och purjolök tätt (eftersom de är lite mer värmekänsliga) och sprid ut morötter och rödbetor (eftersom de är ganska hårda). Krydda med timjan och ringla över olja, mirin och honung.
Tillaga i 150 grader varmluft i 45 minuter.
Servera i wraps med tunt skivad getost.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar