web stats analyzer

söndag 1 maj 2011

Enkel plockmat

Skriv ut receptet


En enkel tallrik med lite blandade favoriter blev en enkel, god och festlig lördagsmiddag. Idag provade vi en ny kronärtsskockspesto som smakade mycket gott till allt det andra.

Den här rätten kan varieras i det oändliga, men huvudprincipen är att ha lite goda grönsaker (idag blev det barnens favoriter tomat, gurka och majs), lite blandat kött (överbliven kyckling från igår och lite fin kokt skinka), någon sorts kolhydrat (lite buljongkokt mathavre) och ytterligare något med protein - idag en ostomelett och lite tärnad fetaost.

En annan dag hade jag serverat med lite pickles, oliver och kanske lite skalade skaldjur.

Det här behöver du:

100 g kokt skinka
150 g kyckling
1 liten burk majs
1/2 gurka
6 soltorkade tomater
200 g körsbärstomater
1,4 dl mathavre
1 tsk kycklingfond
200 g fetaost
1/3 burk kronärtskockspesto

Gör så här:


Det är väldigt enkelt. Koka mathavren enligt förpackningen men byt ut saltet mot kycklingfond.

Skär upp grönsakerna, skär fetaosten i kuber och lägg upp allt på ett stort fat.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept