web stats analyzer

lördag 5 mars 2011

Kycklingfilé med bacon lowtemp

Skriv ut receptet



Inspirerad av det här receptet på lowtemp kyckling (lindad med bacon) så blev det riktigt saftig kyckling till lunch idag.

Till det serverades lite gnocchi med pesto och en fräsch sallad. Här finns två varianter, både för frysta och tinade filéer.

Det här behöver du:

1 msk olja
4 kycklingfiléer (eller ännu hellre lårkycklingfiléer)
1 paket bacon (140 g)

Gör så här (färska/tinade lårfiléer)

Häll oljan i ugnformen och vänd runt filéerna i oljan.

Lägg bacon ovanpå kycklingfiléerna.

Tillaga i 120 graders varmluft i en timme.


Gör så här (frysta filéer):

Lägg de frysta filéerna i en form.

Lägg bacon ovanpå kyckinglårfiléerna.

Tillaga i 100 graders varmluft i 100 minuter (till innertemperatur 75 grader).

--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Karin / bevemyrs blogg sa...

Bacon i mat är så himla gott, att ha det tillsammans med kyckling sådär låter perfekt!:)

Säsongens recept