web stats analyzer

fredag 18 mars 2011

Torskgryta med grönsakspytt, grädde och timjan

Skriv ut receptet


Den här fiskgrytan uppskattades av både barn och vuxna. Vi gjorde den på färsk torskfilé och den blev precis perfekt tillagad.

600 g torskfilé
1 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 röd paprika
1/2 squash
1 purjolök
2 morötter
1  msk smör
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk vinäger
2 dl matlagningsgrädde


Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär squashen i bitar, morötterna och purjolöken i strimlor.


Fräs grönsakerna i smöret i en vid traktörpanna i några minuter. Strö över mjöl, salt (1 tsk) och timjan. Häll på vinäger och grädde. Dela fisken i lagom stora portionsbitar och salta och peppra fisken.

Lägg fisken på grönsakspytten och låt den sjuda under lock 5-8 minuter. Servera med kokt potatis eller potatismos.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Katinkas Kitchen sa...

Det är kul att barn ofta gillar fisk (och en hel del annan mat med) mer än vad många vuxna ofta tror...

Säsongens recept