web stats analyzer

onsdag 23 mars 2011

Spenatsås, tomatsås och pasta tricolore

Skriv ut receptet


Spenatsåsen och tomatsåsen kompletterar varandra smakmässigt och fungerar utmärkt tillsammans. Däremot blir det inte så vackert när de blandas så överlåt det till den som äter maten. Vi serverade med kokt blomkål vilket rekommenderas.

Det här receptet har en hel del likheter med laxlasagnen som vi skrev om för några veckor sedan. Nackdelen med lasagnen är att allt är blandat vilket bara den äldre delen av familjen uppskattar. Femåringen och tvååringen äter hellre pasta utan allt för mycket sås så då passar det här sättet att servera bättre.

Det här behöver du:

Spenatsåsen:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
100 g gorgonzola
300 g bladspenat
0,5 dl grädde

Tomatsåsen:
2 msk olivolja
1 msk hackad vitlök
1 msk socker
1 msk balsamvinäger
0,5 dl tomatpuré
1 tsk oregano
400 g krossade Mutti-tomater
1/2 tsk salt

Gör så här:



Spenatsåsen:

Smällt smöret och tillsätt mjölet. Blanda upp mjölet i fettet och tillsätt därefter mjölken och buljongtärningen. Koka upp och låt puttra några minuter.

Tillsätt gorgonzolan och låt såsen koka ihop på svag värme.

Strax innan servering tillsätter du spenaten (tinad eller frusen) och låter såsen få ytterligare ett uppkok. Var försiktig så att inte såsen bränner fast i botten.



Tomatsåsen:

Fräs vitlöken i olivoljan på medelvärme i fem-tio minuter.

Tillsätt socker och låt det smälta i oljan.

Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop i minst tio minuter - gärna längre.

Bilden på pastan kommer från Barilla.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept