fredag 15 januari 2010
Pressgurka - varför blir allt godare med pressgurka?
Pressgurka är ett klassiskt tillbehör till allehanda köttstycken, malda så väl som helstekta. Senast vi gjorde pressgurka serverades det till mammas köttbullar.
Det här behöver du:
2 msk socker
1 krm salt
1 dl vatten
1 gurka (300 g)
Gör så här:
Blanda alla ingredienser så när som på gurkan i en skål.
Hyvla gurkan med osthyvel och häll därefter gurkan i skålen. Låt dra någon timme innan servering.
Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Reklam
Edison är den perfekta roboten för barn (från 4 år och uppåt) som vill lära sig programmering.
Edison kan byggas ihop med lego för att bygga häftiga fjärrstyrda fordon - styr med en vanlig fjärrkontroll.
Edison har många olika sensorer som gör att den kan fjärrstyras, följa en bana, reagera på ljud, följa ljus med mycket mera.
Edison passar för barn i alla åldrar från förskoleåldern och ända upp till gymnasiet eftersom roboten kan programmeras på flera olika sätt:
- med streckkod för de minsta barnen
- med blockprogrammering (baserad på Scratch)
- med textbaserad programmering (baserad på Python).
Roboten köps fraktfritt för privatpersoner. Pris från 499 kr till 1199 kr. Läs mer på www.codekid.se.
Här förklarar Signe hur man kan styra roboten med en enkel fjärrkontroll, för den som inte orkar programmera :)
Säsongens recept
-
Det finns olika sätt att göra redning med mjöl. Vanligast är att använda vetemjöl, men vid exempelvis allergi kan det vara bättre att anvä...
-
Pannkaka är något som alla i familjen äter med stor förtjusning och då blir det lätt så att det serveras pannkakor väldigt ofta. Här är ...
-
De här hallongrottorna brukar min svärmor göra - de blir jättegoda. Jag tror hemligheten är att använda marsanpulver. Det här behöv...
-
Här är en ordentlig genomgång av det här med ångugn, något som vi testat i ett matlagningsglatt kök under tio år med gamla ungen och sedan 2...
-
Smuldeg: 125 g smält smör 1 3/4 dl havregryn 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 dl socker Fyllning: 5-6 skivade rabarberstjälkar 1 dl socker 1 msk potati...
-
Det är roligt att baka med Manitoba Cream och här är ett recept där du förstår varför. Här är ett enkelt och gott bröd bakat med supermjöle...
-
Poolish innebär att du gör en fördeg med lite mjöl, vatten och jäst. Poolishen fungerar som en snabb surdeg och ger brödet mera smak efterso...
-
Alla grönsaker i det här receptet ska vara i kuber som är mindre än halvcentimeter stora. Hacka en röd paprika i kuber. Fräs i lite 1 ms...
-
Ofta får jag frågan om det är bra med ångugn? Här kan du läsa mer om fördelar och nackdelar med ångugn . Det här receptet gör det nästan ...
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar