Visst vore det fantastiskt om det gick att tillreda torsk direkt från frusen form till en smaklig middag på bara 25 minuter? Har du en ångugn är det väldigt enkelt. Så här brukar vi göra.
Det här behöver du:
1 ångugn
400 g frusen torsk
0,5 dl vitt vin
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Lägg upp det frusna torskblocket i en form med kanter. Häll över vinet. Salta och peppra.
Ställ in i ångugnen (som är kall) och ställ ångugnen på mättad ånga (100 grader) i 25 minuter. Det ger en innertemperatur på drygt 60 grader (vilket kanske är lite i överkant men fisken blir trots det saftig och god.
Buljongen i formen är en utmärkt sås som blandas med 1 msk persilja som reds av med lite mosad potatis. Servera med kokt potatis och gröna ärtor.
1 trevlig kommentar:
Det ser verkligen supergott ut. Fisk äter vi tyvärr alldeles för sällan, men det är för att maken är så kinkig och "livrädd" för ben :)
Skicka en kommentar