En mustig och matig gryta baserad på kikärter och söt, grillad paprika. Det här är en väldigt enkel rätt att laga och kräver ganska lite tid vid spisen.
Det här behöver du:
400 g paprika
2-3 msk olivolja
2 gula lökar
2 burkar kikärter
1/2 msk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk paprikapulver
20-30 blad färsk mynta (eller 1 tsk torkad)
1 krm chiliflingor
1 burk körsbärstomater
2 dl vatten
1 buljongtärning
1 msk Heinz ketchup
Gör så här:
Skölj och dela varje paprika fyra delar. Lägg paprikan på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ställ in paprikan i kall ugn och värm ugnen till 200 grader. Paprikan ska grilla 25 minuter. När paprikan är färdig så brukar jag låta paprikan ånga ihop lite genom att vika ihop bakplåtspappret till ett paket (och för att slippa varma, stora plåtar i köket så får paprikan ligga kvar i ugnen). Oavsett om paprikan ångar eller inte så ska den grovhackas. Ta bort skal som blivit förkolnat och sånt som hänger löst.
Hacka löken och stek den i oljan utan att den tar färg på medelhög värme. När löken stekt 2-3 minuter tillsätter du kryddorna och fräser 1-2 minuter till.
Skölj kikärterna och lägg i dem i stekpannan. Tillsätt tomaterna, paprikan, vatten, buljongtärning och ketchup. Låt allt koka ihop 15 minuter.
Servera med ris och sallad.
1 trevlig kommentar:
Hejsan!
Jag gjorde den här grytan i fredags eftersom jag hade en öppnad burk med grillade paprikor att göra av med. Det blev otroligt gott och mustigt!
Tog mig friheten att länka till receptet, samt lägga upp en lätt modifierad version av receptet, på min blogg (http://rodchili.blogspot.com/2011/02/kikartsgryta-med-grillad-paprika.html). Hoppas det är ok!
Anna-Karin
Skicka en kommentar