Omogna krusbär passar alldeles utmärkt till kräm. Här är ett recept som barnen uppskattar med lite smak av vanilj. Det här räcker till fem små skålar kräm (vi åt det på kvällen ett par timmar efter middagen).
Så här gör du krusbärskräm på omogna bär:
0,5 liter krusbär
0,5 liter vatten
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl vatten
2 msk potatismjöl
Så här gör du krusbärskräm på omogna bär:
Snoppa och skölj bären.
Koka upp vattnet och tillsätt sockret. När sockret är upplöst tillsätter du krusbären och kokar i fem minuter.
Sen valde jag att mixa allt med stavmixer. Det kan man ge tusan i om man vill men barn uppskattar slät kräm så så fick det bli. Ta det försiktigt när du mixar något som är kokhett!
Blanda vattnet och potatismjölet och tillsätt i en tunn stråle under omrörning. Ge krämen ett kort uppkok.
Låt krämen svalna något eller helt. Servera med gräddmjölk (alltså, mjölk blandad med lite grädde eller tvärt om :).
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar