Med tanke på att vi lagat en och annan pulled pork det senaste året vore det lite konstigt om vi inte la upp vår variant på det nya, svenniga (men amerikanska) sättet att äta gris. Så här lagar vi pulled pork på Matlyckan.
Det här receptet på pulled pork räcker till flera middagar eftersom jag tycker det är lika bra laga mycket när man lagar länge. Serveringsförslaget vad gäller tillbehör är tänkt till tre-fyra vuxna och lika många barn.
Det här behöver du till pulled pork:
1 msk chipotlechilipasta
1,5 msk farinsocker
1 tsk mald koriander
2 tsk spiskummin
2 msk whiskey
2 kg fläskkarré
2 gula lökar
8 vitlöksklyftor
Till servering (förslag):
200 g majs
250 g körsbärstomater,
1 halv gurka
2 mogna avokados
1 dl gräddfil
Coleslaw
Bönor i vinegrette
Wraps
När vi lagar två bitar karré brukar jag spara den ena som den är och bara dra isär den andra köttbiten.
Nu är det dags att ta fram marinaden du sparade i kylskåpet. Blanda i ytterligare en matsked chipotlepaste för att få lite mer sting på köttet (men om du exempelvis har kryddkänsliga barn så kan du låta bli).
Blanda det dragna köttet med marinaden och tillsätt ungefär en halv deciliter buljong från grytan.
Servera pulled pork med sallad, bönor, majs, tomat, gurka, avokado och coleslaw - förslagsvis i en wrap.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar