web stats analyzer

fredag 5 augusti 2011

Körbärsmarmelad med konjak

Skriv ut receptet



Två enkla recept på körsbärsmarmelad - ett med och ett utan konjak. Jag använde syrliga körsbär och den här marmeladen blev jättegod - speciellt den med konjak.

Körsbärsmarmeladen utan konjak

1,3 kg körsbär (1 kg urkärnade)
1 kg syltsocker
100 g ljust muscovadosocker

Körbärsmarmelad med konjak

1,3 kg körsbär (1 kg urkärnade)
1,2 kg syltsocker
100 g ljust muscovadosocker
1 dl konjak

Så här kokar du körsbärsmarmelad

Skölj körsbären och kärna ur dem. Eftersom det rinner ganska mycket när bären kärnas ur är det bra att hålla göra det direkt över syltkastrullen. Var försiktig så att du inte får kärnor i kastrullen.

Blanda bären med sockret. Koka upp och skumma av. Låt koka i 10 minuter.

Med konjak: Tillsätt konjak och låt marmeladen koka ihop ytterligare fem minuter.

Häll upp marmeladen på rengjorda och uppvärmda burkar. Eftersom du är säker på att locken håller tätt (eller hur?) så vänder du burkarna och låter dem svalna. Då blir även locket "steriliserat" vilket förbättrar hållbarheten.


--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

3 trevliga kommentarer:

Moraeus sa...

Hej Magnus, testade körsbärsmarmeladen men bytte ut konjaken mot rom. Det blev riktigt bra med muskovadon, även om körsbären var i mognaste laget.

/Peter Moraeus

Moraeus sa...

Hej Magnus, god körsbärsmarmelad. Testade att byta ut konjaken mot rom och det blev riktigt gott, även om körsbären var i mognaste laget.

Peter Moraeus

Mari sa...

Hej!
Precis gjort klart denna marmelad och även jag bytte till rom, mörk i detta fall. Hade inte så mycket muskovado (hade bara mörk och ville inte ta så mycket av det i och med att det tar över smak såpass mycket!) med det blev gott ivarjefall. (Y)

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept