web stats analyzer

söndag 21 juni 2009

Mangotårta

Skriv ut receptet


Sockerkaksbotten:

Den här sockerkaksbotten blir fantastiskt bra varje gång.

Smörj och bröa en kakform med löstagbara kanter. Formen ska vara 24 cm i diameter eller 2,5 liter stor. Sen behöver du

4 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
4 tsk bakpulver
2 dl hett vatten

Vispa ägg och socker till en pösig smet. Vispa i ganska precis 3-4 minuter.

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Tillsätt det heta vattnet och blanda om. Häll i den smorda formen.

Grädda i 175 graders värme längs ner i ugnen i 50 minuter. Låt kallna något innan du lossar formen.

När sockerkaksbotten har svalnat är det dags att fixa till fyllningen.

Mascarponekräm:

Vispa 2 äggvitor till skum och ställ åt sidan

Vispa pösigt

2 äggulor
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Blanda i 250 g mascarpone och tillsätt därefter äggvitorna

Fyllning lager 1:

3 msk hallonsylt
1/2 mango i tunna skivor
1/2 sats mascarponekräm

Fyllning lager 2:

1 burk mango, 230 g avrunnen och passerad (går mycket enkelt med stavmixer direkt i burken)
1/2 sats mascarponekräm

Garnering:

2 msk spad från mangokonserven för att fukta översta lagret
1 mango skruven i stavar
1 dl grädde (ovispad mängd)

Gele:

1 tsk gelatinpulver
1 msk vatten

6 msk spad från mangokonserven

Tårttillverkningen:

Dela sockerkaksbotten i tre delar. Vänd den nedre delen med botten uppåt innan du lägger på hallonsylten. Fördela mangoskivorna jämt och sprid försiktigt ut mascarponekrämen.

Innan du lägger på nästa lager så sätt tillbaka den avtagbara kanten kring tårtan. Lägg på andra lagret sockerkaka och bred ut den passerade mangon. Sprid försiktigt ut krämen.

Lägg på locket och fukta det med spad.

Blanda ihop gelatinpulver med vatten och blanda det efter någon minut med det upphettade spadet. Låt kallna (det tar tid...)

Hacka upp en färsk mango i stavar och lägg ovanpå. När försiktigt på gelen på frukten när den börjar att stelna.

Spritsa på grädde så att allt blir fint.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept