web stats analyzer

söndag 21 juni 2009

Mangotårta

Skriv ut receptet


Sockerkaksbotten:

Den här sockerkaksbotten blir fantastiskt bra varje gång.

Smörj och bröa en kakform med löstagbara kanter. Formen ska vara 24 cm i diameter eller 2,5 liter stor. Sen behöver du

4 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
4 tsk bakpulver
2 dl hett vatten

Vispa ägg och socker till en pösig smet. Vispa i ganska precis 3-4 minuter.

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Tillsätt det heta vattnet och blanda om. Häll i den smorda formen.

Grädda i 175 graders värme längs ner i ugnen i 50 minuter. Låt kallna något innan du lossar formen.

När sockerkaksbotten har svalnat är det dags att fixa till fyllningen.

Mascarponekräm:

Vispa 2 äggvitor till skum och ställ åt sidan

Vispa pösigt

2 äggulor
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Blanda i 250 g mascarpone och tillsätt därefter äggvitorna

Fyllning lager 1:

3 msk hallonsylt
1/2 mango i tunna skivor
1/2 sats mascarponekräm

Fyllning lager 2:

1 burk mango, 230 g avrunnen och passerad (går mycket enkelt med stavmixer direkt i burken)
1/2 sats mascarponekräm

Garnering:

2 msk spad från mangokonserven för att fukta översta lagret
1 mango skruven i stavar
1 dl grädde (ovispad mängd)

Gele:

1 tsk gelatinpulver
1 msk vatten

6 msk spad från mangokonserven

Tårttillverkningen:

Dela sockerkaksbotten i tre delar. Vänd den nedre delen med botten uppåt innan du lägger på hallonsylten. Fördela mangoskivorna jämt och sprid försiktigt ut mascarponekrämen.

Innan du lägger på nästa lager så sätt tillbaka den avtagbara kanten kring tårtan. Lägg på andra lagret sockerkaka och bred ut den passerade mangon. Sprid försiktigt ut krämen.

Lägg på locket och fukta det med spad.

Blanda ihop gelatinpulver med vatten och blanda det efter någon minut med det upphettade spadet. Låt kallna (det tar tid...)

Hacka upp en färsk mango i stavar och lägg ovanpå. När försiktigt på gelen på frukten när den börjar att stelna.

Spritsa på grädde så att allt blir fint.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept