Pannkaka är något som alla i familjen äter med stor förtjusning och då blir det lätt så att det serveras pannkakor väldigt ofta. Här är några förslag hur du enkelt kan variera tillbehören till pannkakorna, kanske ett för de stora och ett annat för de små.
1. Sylt, glass och grädde
Klassikern. Fungerar utmärkt som både huvudrätt och efterrätt efter soppan.
2. Grönsakssås
En matig och smakrik sås. Det här goda såsen borde alla prova. Här hittar du recept på grönsaksröra till pannkakor.
3. Färska bär, sylt och mascarpone
När det är säsong för färska bär så slår det här pannkaktillbehören det mesta.
4. Rom, rödlök och smetana
En variant som funkar både som förrätt och varmrätt. En given lunchfavorit för den ofrivillige vabbaren.
5. Socker
Den icke-kladdiga varianten. Passar bra på heldagsutflykten.
6. Yoghurt, honung och sylt
I brist på grädde (och som ett lite "nyttigare" alternativ) kan pannkakorna serveras med yoghurt blandad med honung. 1 dl yoghurt blandat med 1 msk honung blir ganska lagom blandning.
7. Svampstuvning och ost (gratinerad)
När det blir överblivna pannkakor är det alltid läge för crêpes. Vi lägger upp ett recept inom sinom tid.
Här hittar du grundrecept på pannkakor.
1 trevlig kommentar:
Tack sååå MYCKET har aldrig tänkt så värst mycket på att honung skulle kunna gå ihop sååå bra med pannkakor!
Skicka en kommentar