web stats analyzer

onsdag 6 januari 2010

Soppa med sötpotatis och morot

Skriv ut receptet


En kall dag passar det bra med en varm och mustig soppa. Det här är en soppan baserad på två söta rotfruker, sötpotatisen och moroten. Soppan får en vacker orange färg och mild god smak.

Det här behöver du:

1,25 liter vatten
300 g sötpotatis (0,5 l rivet)
250 g morötter (0,5 l rivet)
150 g paprika (1 st)
175 g squash (1/2)
2 grönsaksbuljongtärningar
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:

Fyll en rejäl kastrull med vattnet.

När potatisen och moroten är skalad river du den grovt på rivjärnet. Lägg ner grönsakerna i vattnet så att de inte missfärgas. Hacka paprika och squash i lite större bitar (2x2 cm ungefär). Lägg ner i vattnet. Smula ner buljongtärningarna i vattnet. Salta och peppra.

Koka i en halvtimme. Det går förmodligen bra att koka soppan kortare tid, men jag valde att koka den lite längre.

Servera med ett gott bröd och en god ost.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

2 trevliga kommentarer:

Emmas Kök sa...

Jag gillar sötpotatis mycket så detta måste jag prova!!

Anonym sa...

Hej!
Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

Säsongens recept