web stats analyzer

lördag 21 december 2013

Chokladkola med havssalt och glukos

Skriv ut receptet


Det här behöver du till chokladkolor med havssalt:

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl socker
1 dl ljus sirap
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 msk glukos
havssalt

Smält smöret i en kastrull och bland ner övriga ingredienser. Vispa till en jämn smet.

Koka upp smeten och låt den koka till temperaturen är 128 grader då får den lagom tuggmotstånd.

Klä in en form (cirka 18*25 centimeter) med bakplåtspapper och häll upp smeten.

Låt den stelna och stjälp upp den på en skärbräda med utstrött havssalt. Skär till lagom stora bitar och slå in chokladkolorna i smörpapper.

--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept