web stats analyzer

onsdag 11 december 2013

Wasabi-majonnäs till sushi

Skriv ut receptet



Wasabi-majonnäs är ett utmärkt tillbehör till alla sorters sushi. Med den här mängden wasabi blir majonnäsen inte särskilt stark vilket är bra när jag serverar familjen. Servera gärna ren wasabi som tillbehör när du ställer wasabi-majonnäsen på bordet.

För att kunna ringla wasabi-majonnäsen över sushin är det en bra idé att använda en såsplastflaska (till vänster på bilden) eller en bättre begagnad flaska av liknande sort.



I andra recept på majonnäs används endast äggulan men här använder jag hela ägget för att göra emulsion till wasabi-majonnäsen.

Det här behöver du till wasabi-majonnäs:

1 ägg
1 tsk risvinäger
1 tsk wasabi
1 krm salt
1 dl neutral olja

Så här gör du wasabi-majonnäs:

Blanda ägg, vinäger, wasabi och salt i mixerbägaren. Kör med stavmixern i ungefär en minut innan du tillsätter oljan.

När du tillsätter olja till majonnäsen ska stavmixern vara igång hela tiden. Tillsätt oljan i en smal stråle och max en halv deciliter till att börja med. Håll mixern så att du får in luft i majonnäsen och kör tills du hör att ljudet ändrats och att blandningen fått en tjockare konsistens. Därefter kan du tillsätta olja i lite raskare takt. Det är först när du tillsätter mer olja som emulsionen blir påtagligt tjockare.

Om wasabi-majonnäsen blir för tjock spär du den med lite, lite vatten.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept