Wasabi-majonnäs är ett utmärkt tillbehör till alla sorters sushi. Med den här mängden wasabi blir majonnäsen inte särskilt stark vilket är bra när jag serverar familjen. Servera gärna ren wasabi som tillbehör när du ställer wasabi-majonnäsen på bordet.
I andra recept på majonnäs används endast äggulan men här använder jag hela ägget för att göra emulsion till wasabi-majonnäsen.
Det här behöver du till wasabi-majonnäs:
1 ägg
1 tsk risvinäger
1 tsk wasabi
1 krm salt
1 dl neutral olja
Så här gör du wasabi-majonnäs:
Blanda ägg, vinäger, wasabi och salt i mixerbägaren. Kör med stavmixern i ungefär en minut innan du tillsätter oljan.
När du tillsätter olja till majonnäsen ska stavmixern vara igång hela tiden. Tillsätt oljan i en smal stråle och max en halv deciliter till att börja med. Håll mixern så att du får in luft i majonnäsen och kör tills du hör att ljudet ändrats och att blandningen fått en tjockare konsistens. Därefter kan du tillsätta olja i lite raskare takt. Det är först när du tillsätter mer olja som emulsionen blir påtagligt tjockare.
Om wasabi-majonnäsen blir för tjock spär du den med lite, lite vatten.
1 trevlig kommentar:
Gott!
Skicka en kommentar