web stats analyzer

lördag 21 december 2013

Varm julcider med kanel och vaniljstång med och utan alkohol

Skriv ut receptet

Den här drycken från början från Allt om mat bjöd jag på första julen vi firade hemma i vår lägenhet, i år tänkte jag se om det är lika gott som jag minns det...

Med astrakancider
1 liter torr astrakancider
1 kanelstång (cirka 4 centimeter)
1/2 vaniljstång
1 dl socker

Alkoholfritt alternativ
1 liter alkoholfri cider
1 kanelstång (cirka 4 centimeter)
1/2 vaniljstång
1/2 dl socker

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm till 65 grader. Ta kastrullen från plattan och låt blandningen stå och dra några timmar. Värm cidern till 65 grader precis innan servering.

Om man vill ha den lite alkoholstarkare kan man spetsa med calvados eller vodka.



--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept