web stats analyzer

söndag 5 juli 2009

Suverän blåbärspaj med kolasmak

Skriv ut receptet

Det här är en smidig och god paj på blåbär. Pajskalet behöver inte förgräddas och men blir ändå knäckigt med en god kolasmak. Eftersom pajen blir krämig så behövs egentligen inga tillbehör.

Det här behöver du:

Deg:

150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
6 dl blåbär

Gör så här:

Smält smöret och blanda i socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut i en pajform.

Rör ihop fyllningen och avsluta med att blanda i blåbären försiktigt.

Grädda pajen i 215 graders värme i cirka 30 minuter.

Testa gärna en liknande paj fast med vinbär.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

I Nadjas kök sa...

detta låter supergott, måste nästan testas...tack för tipset.

Hälsningar Nadja

Säsongens recept