web stats analyzer

lördag 4 juli 2009

Råstekt potatis

Skriv ut receptet


Idag blev det ett alternativ till pytt i panna. Framförallt är det gott med den färska sparrisen.

Det här behövs:

600 g potatis, gärna färskpotatis
100 g gul lök
1 msk vitlök
2 msk olivolja
1 msk smör
150 g paprika
150 g squash
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
150 g färsk grön sparris

Gör så här:

Tärna potatis och lök i encentimeterskuber. Finhacka vitlöken. Stek allt på 70 % värme i 5-6 minuter i en stor stekpanna.

Hacka paprika och squash i kuber. Sänk temperaturen på potatisen och tillsätt grönsakerna. Efterstek i 15 minuter under lock på 30 % värme.

Dela sparrisen i en smal och en tjock del. Koka de tjocka delarna i tre minuter och de smala de sista två minuterna i lättsaltat vatten (1/2 tsk salt per liter). Tag upp sprrisen och hacka sparrisen i mindre bitar.

Servera till prinskorv eller tillsätt 1 msk vinäger och servera som ljummen potatissallad.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept