web stats analyzer

söndag 26 juli 2009

Paj med röda vinbär och maräng

Skriv ut receptet


PAJDEG:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
1 äggula

FYLLNING:
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
1 l röda vinbär

Smält matfettet. Blanda mjöl, socker och salt. Blanda i matfettet och rör i äggulan. Låt gärna degen vila kallt en halvtimme. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 225°C i 10 min.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda i sockret och vispa ytterligare nåfon minut. Blanda i vinbären i marängsmeten och häll i pajformen.

Grädda i 150°C i ca 30 min tills marängen fått lite färg.

Servera med vaniljglass.

--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept