Det här behöver du till pastasås med skinka:
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 squash
1/2 rödlök
1 krm torkad red hot chili pepper
1 dl grädde
50 g kokt skinka (påläggsskinka)
Så här lagar du pastasås med skinka:
Hacka squashen i en-centimeters kuber. Finhacka vitlöken. Hacka rödlöken.
Värm oljan och fräs squash, chilipepparn och vitlök på ganska hög värme i en inte allt för stor kastrull. När squashen har mjuknat tillsätter du rödlöken och låter den fräsa med någon minut. Häll upp grönsakerna och häll tillbaka oljan i pannan. Oljan har nu tagit smak av grönsakerna och chilin vilket ger såsen en fin fyllighet.
Tillsätt grädde och rör runt. Strimla den kokta skinkan och låt den koka ihop med grädden i 10-15 minuter (medan pastan kokar).
Koka 250 g pasta. Blanda pastan med såsen. Servera med en rejäl sallad och toppas med squashen (för den som vågar).
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar