Skriv ut receptet
Eftersom fläskkarré måste vara genomstekt så tillagar jag den lugnt och försiktigt i förväg. Fyra rejäla skivor karré får gå i ugnen på låg temperatur tills vi når rätt innertemperatur på karrén. Därefter får köttet svalna innan vi gör grillspetten.
Poängen med den här tillagningen är att komma bort från tvånget att fläskköttet måste bli genomstekt på grillen. Det räcker att karrén blir genomvarmt vilket jag tycker är mycket smidigt. Dessutom är det ett säkert sätt att servera mört och gott kött på. Det gäller bara att ha lite framförhållning.
Det här behöver du till grillspett med fläskkarré
800 g fläskkarré
grillsås (jag använder Sweet Baby Ray's)
2 krm svartpeppar
2 krm salt
Så här gör du grillspett med fläskkarre:
Skär fläskkarrén i ganska tjocka skivor. Lägg upp i en form, pensla med grillolja och krydda.
Täck formen med folie och ställ in karrén i ugnen på 100 grader varmluft. Låt köttet steka i 2,5 timme.
Karrén blir väldigt mört och påminner om tjocka revbensspjäll i smaken. I ugnen blir karrén mer kokt än stekt men grillyta får vi på grillen innan servering.
Så här långt kan du förbereda karrén redan dagen innan.
Dela köttet i lagom stora bitar, pensla återigen med grillsås. Trä upp på grillspett tillsammans med exempelvis kryddig korv, paprika, champinjoner och squash.
Grilla spetten 10 minuter på inte allt för stark värme, gärna under lock. På en het grill går det sannolikt fortare.
Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar