web stats analyzer

söndag 23 juni 2013

Grillspett med fläskkarré

Skriv ut receptet



Eftersom fläskkarré måste vara genomstekt så tillagar jag den lugnt och försiktigt i förväg. Fyra rejäla skivor karré får gå i ugnen på låg temperatur tills vi når rätt innertemperatur på karrén. Därefter får köttet svalna innan vi gör grillspetten.

Poängen med den här tillagningen är att komma bort från tvånget att fläskköttet måste bli genomstekt på grillen. Det räcker att karrén blir genomvarmt vilket jag tycker är mycket smidigt. Dessutom är det ett säkert sätt att servera mört och gott kött på. Det gäller bara att ha lite framförhållning.

Det här behöver du till grillspett med fläskkarré

800 g fläskkarré
grillsås (jag använder Sweet Baby Ray's)
2 krm svartpeppar
2 krm salt

Så här gör du grillspett med fläskkarre:

Skär fläskkarrén i ganska tjocka skivor. Lägg upp i en form, pensla med grillolja och krydda.

Täck formen med folie och ställ in karrén i ugnen på 100 grader varmluft. Låt köttet steka i 2,5 timme.

Karrén blir väldigt mört och påminner om tjocka revbensspjäll i smaken. I ugnen blir karrén mer kokt än stekt men grillyta får vi på grillen innan servering.

Så här långt kan du förbereda karrén redan dagen innan.

Dela köttet i lagom stora bitar, pensla återigen med grillsås. Trä upp på grillspett tillsammans med exempelvis kryddig korv, paprika, champinjoner och squash.

Grilla spetten 10 minuter på inte allt för stark värme, gärna under lock. På en het grill går det sannolikt fortare.

Servera karrén med potatissallad eller varför inte ugnsstekt färskpotatis.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept