Vi brukar ofta ha bönor på matbordet. Gärna i en god vinegrett med honung. I den andra salladskålen finns det ofta en ren tomatsallad (som barnen gillar) och när du blandar bönorna med tomaterna blir det en väldigt god sallad till oss som känner oss lite mera vuxna.
Det här är egentligen dubbel sats men det finns ingen anledning att göra mindre när man ändå håller på. Bönorna som blir över blir bara godare om de får dra någon dag i kylen.
Det här behöver du till bönor i honungsvinegrette
2 paket bönor eller kikärter
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 liten rödlök
några blad färsk basilika
Så här gör du bönor i honungsvinegrette
Skölj bönorna under rinnande vatten.
Finhacka rödlöken och skölj och hacka basilikan.
Vispa ihop vinäger, olja och honung. Tillsätt rödlöken och basilikan. Blanda i bönorna och rör runt.
Tips: Byt gärna ut basilikan mot någon annan örtkrydda för att matcha maten du serverar.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar