Idag stod valet mellan chokladtårta med tryffel och rabarberpajen med havregryn och då blev det den här krämiga chokladtårtan med ett lager av chokladtryffel på:
Chokladtårtans botten:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Chokladtryffel:
1 1/2 dl grädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
Garnering:
florsocker
strössel
Gör chokladtårtan så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form cirka 24 centimeter i diameter, gärna med löstagbar kant.
Smält smöret, rör i kakao, socker och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sedan vetemjölet.
Bred ut smeten i formen och grädda i nederdelen av ugnen cirka 20 minuter (kakan ska vara kladdig i mitten).
Gör chokladtryffeln genom att koka upp smör och grädde. Dela chokladen i bitar och lägg dem i den varma gräddblandningen. Rör om tills chokladen smält. Låt tryffeln svalna (gärna i kylskåp en timme) och bred sedan tryffeln på kakan. Låt kakan stå i kylskåp minst en timme innan servering.
Pudra över florsocker och strö över strö eventuellt strössel över. Servera med glass eller grädde.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar