web stats analyzer

lördag 8 juni 2013

Chokladtårta med tryffel

Skriv ut receptet



Idag stod valet mellan chokladtårta med tryffel och rabarberpajen med havregryn och då blev det den här krämiga chokladtårtan med ett lager av chokladtryffel på:

Chokladtårtans botten:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Chokladtryffel:
1 1/2 dl grädde
2 msk smör
200 g mörk choklad

Garnering:
florsocker
strössel

Gör chokladtårtan så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form cirka 24 centimeter i diameter, gärna med löstagbar kant.
Smält smöret, rör i kakao, socker och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sedan vetemjölet.
Bred ut smeten i formen och grädda i nederdelen av ugnen cirka 20 minuter (kakan ska vara kladdig i mitten).

Gör chokladtryffeln genom att koka upp smör och grädde. Dela chokladen i bitar och lägg dem i den varma gräddblandningen. Rör om tills chokladen smält. Låt tryffeln svalna (gärna i kylskåp en timme) och bred sedan tryffeln på kakan. Låt kakan stå i kylskåp minst en timme innan servering.

Pudra över florsocker och strö över strö eventuellt strössel över. Servera med glass eller grädde.

--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept