web stats analyzer

lördag 12 juni 2010

Pasta penne med blomkål

Skriv ut receptet


Nu är det säsong för blomkål. Här är ett recept med pasta som hela familjen uppskattar.
Receptet räcker till två luncher i vår familj.

Det här behöver du:

500 g pasta penne
2 msk olivolja
1 msk hackad vitlök
1/2 krm torkad chilipeppar
1 blomkålshuvud
1 burk konserverade tomater
2 1/2 dl grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt

Gör så här:

Stek vitlöken och chilipepparen i oljan på medelvärme i tio minuter. Löken ska inte ta färg.

Dela blomkålen i små buketter. Låt blomkålen steka i oljan i fem minuter.

Tillsätt buljongen, salt och de krossade tomaterna. Låt blomkålen koka försiktigt i tio minuter. Koka pastan medan blomkålen kokar.

Häll i grädden och mosa blomkålen med en potatisstöt (eller med stavmixer). Låt pastan rinna av och blanda med pastasåsen. Servera direkt.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

2 trevliga kommentarer:

tina sa...

Gott! Jag är också ett stort fan av blomkål!

maria sa...

Jättegott! O en kombination jag aldrig skulle kommit på själv. Vi hade inga chiliflakes, utan tog Spiracha chilisås istället. O alldeles för mkt.. -hett o supergott!

Säsongens recept