web stats analyzer

tisdag 22 juni 2010

Dillmajonäs med mascarpone - kall sås

Skriv ut receptet

Egentligen gör man dillmajonäs genom att blanda majonäs och dill, men eftersom jag hade en burk mascarpone i kylen så blev det ett litet expriment.

Mascarpone kommer ursprungligen från Lombardiet i Italien. Mascarpone kan användas istället för crème fraiche eller vispgrädde och passar bevisligen bra i en dillmajonäs. Såsen gjorde succé på Lyckan.

Servera såsen till rökt eller inkokt lax.

Det här behöver du:

80 g lättmajonäs
80 g mascarpone
10 g hackad dill

Gör så här:

Blanda ihop majonäs och mascarpone ordentligt. Tillsätt den hackade dillen och blanda lite till.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept