web stats analyzer

onsdag 2 juni 2010

Pasta med bacon, parmesan och karamelliserad lök

Skriv ut receptet


Inspirationen till det här receptet hittade jag i en italiensk mattidning. Jag förstod inte riktigt varför löken kallades karamelliserad, men den blir onekligen söt, mild och god av den långsamma tillagningen.

Det här behöver du:

1 stor lök
0,5 dl olivolja
1 paket bacon
0,5 dl klippt persilja
350 g pasta (penne)
50 g riven parmesan

Gör så här:

Koka pastan enligt förpackningen.

Hacka löken i båtar (skär mot lökens mitt) och stek dessa på svag värme i oljan. Löken ska puttra i 10-15 minuter innan den är färdig så under tiden hinner du steka baconet separat. Baconet ska vara någonstans mellan mjuk- och knaperstekt. När bacon är klar tillsätter du den klippta persiljan.

Blanda pastan med övriga ingredienser och servera toppat med nyriven parmesan.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept