web stats analyzer

fredag 10 maj 2013

Rabarbermazarin - mazarin med rabarber

Skriv ut receptet



När vi var på Gotland och fikade på Rute Stenugnsbageri åt jag en himmelskt god mazarin med rabarber. Jag har flera gånger försökt göra något liknande och den här gången kom jag inte heller i närheten men den blev väldigt god:

Det här behöver du för att göra mazarin med rabarber:

2 1/2 dl vetemjöl
4 msk socker
100 g smör
1 äggula

Rabarberfyllning:
300 g rabarber
1 dl socker

Mazarinfyllning:
250 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Florsocker att pudra över

Så här gör du mazarin med rabarber:

Arbeta ihop mjöl, socker och smör. Blanda i äggulan och blanda snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Tryck även upp degen på kanterna. Låt degen vila i kylskåp 30 minuter.

Skiva rabarbern och lägg dem i en kastrull. Blanda i socker och låt koka ihop 10 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandelmassa och smör. Rör ner äggen och sedan mjöl och bakpulver.

Ta ut formen ur kylen, sprid ut rabarberkompotten över botten. Fördela mazarinsmeten över rabarbern.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45-50 minuter.

Låt kakan svalna, pudra över florsocker och servera!
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Lisa sa...

Vad gott det låter! Det här måste jag testa, hoppas att det kan bli redan i helgen...
Trevlig helg!
/Lisa

Säsongens recept