I brist på vanlig ost gjorde vi lasagne på mozzarella. Det blev väldigt gott. Det här receptet förutsätter att du redan har en god köttfärssås.
Det här behöver du till lasagne med mozarella
1 msk smör
3 msk vetemjöl
4,5 dl mjölk
1 knivsudd riven muskotnöt
3 krm salt
1/2 krm vitpeppar
550 g köttfärssås
250 g mozzarella (2 paket)
12 lasagneplattor
Så här gör du lasagne med mozarella
Smält 1 msk smör, strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken och låt koka 3 min. Smula ner en halv mozarella och låt smälta. Smaka av med salt och peppar.
Häll hälften av såsen i en ugnsfast form (som är ungefär 3 lasagneplattor stor). Täck med lasangeplattor. Lägg (med plattor emellan) ett lager med köttfärssås, ett lager med smulad mozarella och ett lager med köttfärsås. Avsluta med plattor och häll sist på resten av ostsåsen. Strö över en halv smulad mozzarella och gratinera 20 min i 225 grader (30 min i 200 grader om köttfärssåsen är kall).
1 trevlig kommentar:
Hej! Det låter ju som en klockren idé att göra lasagna på mozzarella!Mer italienskt - och supergott! Måste pröva! Ett tips på ett bra, gott & enkelt recept på köttfärssås:
http://katinkaskitchen.com/?p=403
Med vänliga matglada hälsningar!
Skicka en kommentar