En mild och god currysås som smakar som curry gjorde när jag var barn (och som av en händelse uppskattas av våra barn).
Det här behöver du till kyckling med currysås
2 msk smör
1 tsk curry
3 msk vetemjöl
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1/2 tsk socker
1 äggula
0,5 dl grädde
Så här gör du kyckling med currysås
Fräs curryn i smöret.
Tillsätt mjölet och späd därefter med vatten (lite i taget så löser sig currypastan bättre).
Tillsätt buljongtärning och socker och låt såsen koka ihop några minuter.
Dra av kastrullen från plattan. Blanda äggulan med grädden och häll i såsen. När man reder av såsen med äggula får såsen inte koka upp igen (för då "skär sig" såsen).
Vi brukar servera det här som en pastasås, men det funkar egentligen ännu bättre till ris.
2 trevliga kommentarer:
Just det, maträtter med curry var mildare förr! Är ändå lite glad att man oftast slipper det sega kokhönset numera. Säkert gav det god buljong, men kycklingkött är betydligt mörare och godare.
Tycker fröken Dill
Så gott det ser ut!
Skicka en kommentar