Skriv ut receptet
Här kommer ett gott och enkelt recept på köttfärssås - dagen till ära förstärkt med
paprika och
zucchini.
Zucchinin tar upp mycket smak av såsen och paprikan ger köttfärsåsen en härlig mustighet. Kryddningen är klassisk och smakrik med en väl avvägd blandning av både ketchup, kalvfond och timjan.
Eftersom såsen innehåller mycket grönsaker så räcker den till två middagar - andra gången kanske skarvad med lite vita bönor till en enkel chili con carne.
Det här behöver du:
2 gula lökar
1 msk hackad vitlök
400 g köttfärs (gärna nötfärs)
1 msk smör
400 g krossade tomater
1/2 tsk salt
1 msk kalvfond
1 tsk timjan
2 msk ketchup
1 zucchini
1 röd paprika
Gör så här:
Tärna zucchini och paprika. Hacka löken. Fräs lök och vitlök i smöret. Lägg över den frästa löken i en tallrik. Stek köttfärsen tills den blivit grynig och genomstekt.
Lägg i löken och tillsätt krossade tomater. Krydda med salt, fond, timjan och ketchup. Tillsätt zucchini och paprika. Låt köttfärssåsen koka 20 minuter på svag värme under lock.
Servera med spagetti och riven parmesanost.
Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar