web stats analyzer

söndag 21 november 2010

Syrad vitkål

Skriv ut receptet



Syrad vitkål är ett perfekt tillbehör till exempelvis räkor med nudlar.

Den här rätten är en del av söndagsmiddagen inspirerad av ett besök på Westermalms sushi och en utmärkt lunch bestående av Tzay - en soyabaserade vegatarisk produkt påhittat av några munkar i Asien.

Det här behöver du:

400 g vitkål
1 msk smör
1 krm red hot chili pepper
1 msk råsocker
1 msk citronsaft
1/2 tsk fisksås

Gör så här:

Strimla vitkålen och fräs i smöret i två-tre minuter.

Blanda övriga ingredienser och blanda med vitkålen.

Låt svalna och servera som tillbehör till en asiatisk middag eller som enkel surkål till en skiva färdigkokt helgskinka.

Bild Creative Commons pizzodisevo
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept